Op school leer je werken met allerlei verschillende gereedschappen. Denk bijvoorbeeld aan tekenen met een potlood, timmeren met een hamer en boetseren met klei. Maar hoe leuk zou het zijn om iets te creëren in 3D op de computer? In het Lespakket SketchUp voor Pro & VSO laten we jou kennis maken met SketchUp; een ontzettend leuk programma om ideeën naar een 3D beeld te vertalen.

Ga mee in de wereld van 3D en laat ons jou in meer dan dertig opdrachten begeleiden van beginner tot getalenteerd 3D tekenaar. Iedere opdracht verteld iets nieuws maar is ook een herhaling van eerder gemaakte opdrachten.

Uiteindelijk ben je in staat om zelf een 3D model te bouwen dat geschikt is als basis voor een werktekening (2D) of om geprint te worden met een 3D printer of misschien zelfs je eigen wereld in Virtual Reality te bekijken. 

Wat ga je leren?

  • Tekenen met SketchUp Online
  • Technisch Tekening lezen
  • Ideëen vertalen naar 3D
  • De veelzijdigheid van SketchUp
  • Dat tekenen in 3D leuk is om te doen.

Deze cursus bevat:

  • 7,5 uur videomateriaal
  • 37 lessen
  • 3D oefenmodellen
  • Leerzame toetsen
  • Certificaat
€ 22,95 excl. BTW , € 9,95 voor verlenging Aanschaffen
SketchUp voor PrO & VSO Staal

Het lespakket is ontwikkeld door Matthijs Kraan en Carolus de Jong. Matthijs is sinds 2008 actief in het onderwijs en deelt sinds 2010 zijn SketchUp kennis met iedereen die wil leren tekenen in 3D. Sinds 2017 gebeurt dit met name in het VMBO onderwijs en is ook bekend als auteur van het lespakket ‘SketchUp & BWI’. Mede door zijn activiteiten in het onderwijs is hij in contact gekomen met Carolus de Jong. Carolus is sinds 2000 actief in het praktijkonderwijs en heeft al meerdere lespakketten ontwikkeld als bijvoorbeeld basisvaardigheden metaal, schilderen en fietstechniek.  Met de SketchUp kennis van Matthijs en de ervaring van Carolus in het praktijkonderwijs is het lespakket SketchUp voor PrO en VSO leerzaam, doordacht, effectief en vooral leuk om te doen.

Aan het eind van de cursus heb je dit bereikt

1

Beheerst SketchUp Online

Je kunt tekenen in 3D met de gratis online variant van SketchUp. Je beheerst hiervoor alle belangrijke tekencommando's maar hebt ook kennis van het werken met kleuren en materialen; het maken van animaties, het downloaden van 3D modellen vanuit het 3D Warehouse maar vooral het maken van een goed gestructureerd model.

2

Vier Domeinen

Ook tijdens het lespakket SketchUp voor PrO & VSO heb je gewerkt aan de vier domeinen: werken, vrije tijd en burgerschap. Terwijl je druk bezig bent met SketchUp leer je ondertussen hoe een tafel gedekt moet worden, waar een goede maaltijd uit bestaat, hoe je een fiets kunt repareren en nog veel meer.

3

Technisch tekening lezen

Je kunt veel beter de relatie leggen tussen een 2D tekening en een 3D model. Het helpt enorm om een werkstuk dat later in de machinale gemaakt gaat worden eerst virtueel in 3D te bouwen. Jij kunt dankzij dit lespakket veel beter schakelen tussen de werkelijkheid in 3D en een platte projectie in 2D.

Start direct met deze cursus

Aanschaffen